Petek temizleme petekleri daha verimli kullanabilmemiz adına yapılan oldukça önemli bir işlemdir. Petek temizleme sayesin de kış aylarını daha güvenilir ve daha rahat geçiririz. Petek temizliği ve kombi bakımı kış ayları gelmeden yapılması gereken bir ihtiyaçtır.



Petek Temizleme Servisi/Fiyatları


Günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte her evde artık doğalgaz bulunmaktadır. Isınmanın en temiz ve kolay yollarından biri de petekler ile ısınmaktır. Petek temizlemek uzman servisler ile yapılması gereken mühim bir işlemdir.

Uzmanlar tarafından yılda bir kez temizlenmesi önerilen petekler temizlendiği zaman sizlere oldukça yarar sağlamaktadır. Petek temizleme eskiden ne kadar önemsenmese de artık insanlar da gün geçtikçe bilinçlendiği için petek temizlemenin ne kadar önemli olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı da petek temizliği için servisler her geçen gün artmaktadır.


petek temizleme servisi

Elbette ki her servise güvenemiyoruz. Bizler petek temizleme servisi olarak peteklerinizde meydana gelen ısıtmama sorunlarını çözerek evlerinizi ya da iş yerlerinizi daha sıcak ortamlara dönüştürerek ve daha cüzi ücretler ile daha çok ısıtma prensibini benimseyerek sizlere kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz.

Petek temizleme de peteklerinizin alt kısmının ısınmama sorununu gidermek için tesisatın makine ve TSE onaylı kimyasallar ile temizlenerek peteklerde biriken balçık, pas, tortu, kireç ve kirli su temizlenir ve peteklerinizde oluşan ısınmama problemi ortadan kalkar. Bunların yanı sıra da daha az yakıt yakmasını sağlayarak sizlerin tasarruf etmenizi sağlar.

Petekler de aslında kirlenme sebebi, peteklerin çalışma sisteminden dolayıdır. Bulunulan ortamı ısıtmak için petekler sürekli olarak sıcak su dolaşımı yapmaktadır. Bundan dolayı da sürekli olarak sıcak su dolaşımı yapan petekler, su da bulunan kireçlerden dolayı tortu oluşmaktadır. Sıcak su dolaşımı da sağlıklı bir şekilde gerçekleşmediği için de peteklerimiz tam anlamı ile ısıtma işlemini gerçekleştiremez.

Dilerseniz birlikte 'Petek temizleme nasıl yapılır?' sorusuna detaylı bir şekilde açıklık getirelim.

Öncelikle havlupan radyatörünü sökün.
Ardından petek temizleme hortumunun bir ucunu makineye bir ucunu da sökülen havlupanın vanasına takmanız gerekecek.
İkinci hortumu da bir ucunu havlupan vanasına diğer ucunu da tahliye için klozetin içine koymanız gerekecektir.
Şebeke hortumunu da makineye bağladıktan sonra makineyi su ile doldurmanız gerekecektir. Tesisata su verebilmek için de banyodaki en yakın musluğu kullanmanız gerekecektir.
Bu işlemlerin hepsi bittikten sonra da tesisat borularının içinde olan kirli suyu tahliye yolu ile dışarı atmanız gerekecektir.
Tesisat borusundaki kirli suyun tahliyesi yapıldıktan sonra da TSE onaylı temizleyici kimyasal madde makinenin içine koyularak tesisata aktarımı sağlanır.
Kimyasal maddeyi tesisatın içine aktardıktan sonra kombinin basıncını ayarlayıp ardından peteklerin havasını alarak yaklaşık 1 saat kombiyi çalıştırınız. Bununla birlikte kimyasal maddenin petekler içinde ve borularda dolaşmasını sağlayabilirsiniz.
Kimyasal maddenin 1 saat peteklerin içinde kalması yeterli olacaktır. Ve kesinlikle bu kimyasalın petek içinden geri temizlenmesi gerekir. Fazla durması da çok yararlı değildir.

Anlattığımız üzere petek temizleme işlemi aslında çok da kolay bir işlem değildir. Düzen ve disiplin gerektiren petek temizleme işlemi için uzman servislerden yardım almanız gerekecektir.

Petek temizleme uzman servisler ile yapıldığı zamanlar da ortalama 2 ya da 3 saat içerisinde bitmektedir. Petek temizleme fiyatlarınıza gelirsek 2020 – 2021 yılları itibari ile 150-200 TL arası değişiklik göstermektedir.



Kombi Bakım Servisi Önemi


Kombi bakımı aslın da hayati bir önem taşımaktadır. Çünkü kombi eğer arıza verir ise gaz sızdırma durumu olabilir. Kombi bakımı sırasında bu durum tespit edilir ve önlemi alınır. Kombi bakımı aslında kombi temizlemesi de denilebilir çünkü kombi bakımı sırasında kombinin içi açılarak temizleme işlemi de gerçekleştirilir.

kombi bakım servisi

Kombi bakımları uzmanlar tarafından önerilen süre en az iki yılda bir gerçekleşmesi gereken bir eylemdir. 'Kombi bakımı ne zaman yapılmalı?'
da aslında oldukça sık sorulan bir sorudur. Aslında kombi bakımı kış sezonu gelmeden yapılırsa ve bir de bu durum artık alışkanlık haline getirilirse çok daha sağlıklı olacaktır.

Sizler de kombi bakımlarınızı yaptırmak isterseniz bizleri 444 2 846 nolu telefon üzerinden arayarak arıza kaydı oluşturabilirsiniz.

Dilerseniz bir önceki Zeki Teknik Petek Temizleme Fiyatları İzmir Kombi Servisi yazımız da sizler için hazırladığımız kombi bakım ve petek temizleme servislerimiz hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.