Kombi Bakımı Nedir

Kombiler, günümüz teknolojisi sayesinde revaçta olan beyaz eşyalardan bir tanesidir. Temiz, ucuz ve kullanımı oldukça kolay olan doğalgazın yaygınlaşmasıyla beraber kombiler de her evdeki yerini almış ve tüm canlılara hizmet sunmaya başlamıştır. Kombileri kış aylarında ısınma sistemini sağlamak ve her mevsim bize lazım olan sıcak su ihtiyacını gidermek için kullanırız. Gündelik hayatımızın oldukça işlevsel bir parçası olan kombilerimiz ise pek tabi ara sıra ilgiye ihtiyaç duymaktadır. Bu ilgiyi, periyodik olarak kombinizin bakımını gerçekleştirdiğiniz zaman ona fazlasıyla göstermiş olursunuz. Peki, sizler her yıl kombi bakım işleminizi gerçekleştiriyor musunuz?

Kombi bakımı dediğimiz işlem, esasen kombinin genel kontrollerinin yapılması ve içindeki parçaların temizlenmesi işlemidir. Yaklaşık yarım saat ila 1 saat arası süren bu işlem, kolay gözükse bile teknik bilgiye sahip olmayan birinin kesinlikle kalkışmaması gereken bir iştir. Zira kombi parçalarının her birinin kendine has özellikleri vardır ve her birinin temas içinde bulunduğu madde farklı olduğundan, temizlik işlemi de her biri için farklılık gösterecektir. Aynı zamanda kombi bakım ve temizliğine geçmeden önce gerçekleştirilen genel kontroller, ancak teknik bilgi sahibi ustalar tarafından anlaşılacak sonuçlara varıyor olabilir. Bu nedenle kombinizi için bakım yaptırmayı düşünüyorsanız işinin ehli ustalara başvurmanız gereklidir. Diğer hizmetlerimizden olan Buzdolabı Servisi ve Çamaşır Makinesi Tamir Servisi adlı yazılarımızı okumak için lütfen tıklayınız.


Kombi Bakımı Nasıl Yapılır


Kombideki basınç değeri ölçülür ve 0.75 bardan az ise basınç değeri yükseltilir.

Kombinin içinde tozlar temizlenir.

Gaz ayarı ve gaz kaçağı olup olmadığı kontrol edilerek düzenlenir.

Kombi kazanındaki su boşaltıldıktan sonra cihazın su sızdırmazlığı kontrol edilir.

Isıtma kontrolü yapılır, sıcak su girişleri denetlenir.

Gaz kesme modülü kontrol edilir.

Elektronik bağlantılar incelenir, bir hasar varsa hemen giderilir.

Tıkanmış filtreler temizlenir.



Eğer yoğuşmalı kombiyse, yoğuşma kabındaki çamurlar temizlenir. Böylece kalorifer gidiş hattı da temizlenmiş olur.

Bacalı bir kombiyse de mutlaka baca emniyet limiti kontrol edilir ve gerekirse değiştirilir.

Fan motoru sökülerek kanatlarında birikmiş tozlar temizlenir, gerekli görülürse bu işlem için kimyasal da kullanılabilir.

Kombi kazanının kireçlenmeleri temizlenir.

Brülör sökülüp yıkanır.

Ateşleme elektrotları zımparalanır.

Genleşme tankının havası ölçülür. 1.5 bardan az ise hava basılır.

Termostat değerleri ölçülür.

Gevşemiş contalar yenileriyle değiştirilir.

Kombinin genel ayarları da son olarak gerçekleştirildikten sonra cihaz çalıştırılır, ısı değeri ve sıcak su değeri kontrol edildikten sonra kombi, kullanıcıya teslim edilir.



Bu tür bakım/onarım işlemleri için eğer iş hakkında bilginiz yoksa kesinlikle ustalığa kendiniz soyunmayın. Zira tamir edeceğim derken cihazda çok daha büyük zararlara sebebiyet verebilirsiniz. Aynı şekilde, eğer kombi bakımınız için bir servis çağıracaksanız; kesinlikle uzman ve tecrübeli kişilerden yardım almalısınız. TSE ve MYK belgeleri olmayan, vergilerini ödemeyen kurum ve firmalara itibar etmemeniz önemle rica olunmaktadır.


Kombi Bakımı Gerekliliği

Kombi bakımı, hem kesintisiz ve verimli hizmet alabilmeniz, hem de fahiş yükseklikteki faturalardan kurtulabilmeniz için oldukça faydalı bir uygulamadır. Öncelikle yılda 1 defa periyodik olarak gerçekleştirilen kombi bakımı, sizi gelecekteki muhtemel arızalardan yaşanacak problemlerden kurtararak devamlı bir sıcak su hizmeti ve sorunsuz bir kış dönemi geçirmenizi sağlar. Aynı zamanda bakım sırasında kombinin genel kontrolleri de yapılarak gaz ve su kaçaklarının önüne geçildiğinden, gaz sızıntılarının soluduğunuz havaya ve kullandığınız suya karışarak sizler için tehlike oluşturmasının önüne geçilir.



Kombinin parçaları ve tesisatı temiz olduğunda daha kolay ve hızlı çalışacağından mütevellit çok daha az yakıt ve enerji sağlar. Bu nedenle kombi bakım işlemi, sizlere düşük rakamlı bir fatura sağlarken mukabiliyetinde doğal kaynakları da koruma görevini üstlenir.
Bakımı yapılamayan kombilerin ömrü en fazla 15 yıl olabilirken, düzenli bakım ve temizlik görmüş bir kombinin ömrü 25 yıla kadar uzayabilmektedir. Bunun nedeni temiz bir tesisata sahip kombinin çalışma sırasında kendini zorlamamasından ve böylece gücünü ileriki yıllara kadar atabilmesinden kaynaklıdır. Detaylı bilgi için, Kombi Bakımı Nasıl Olur başlıklı makalemizi de okuyabilirsiniz.

Zeki Teknik Kombi Bakım ve Petek Temizliği Servisi, sizlerin en kaliteli ve hesaplı hizmeti alabilmeniz için uzun yıllardır bu sektörde hizmet vermektedir. Servisimiz güvenilir ve garantili, ekibimiz ise profesyonel ve işinin ehli ustalardan oluşmaktadır. Üstelik Eylül ayına özel kombi bakım işlemi için fiyatımız yalnızca 75 lira! Siz de bu hizmetten yararlanmak istiyorsanız, sitedeki numaradan bizlere ulaşabilrsiniz.