Petek Temizliği Gerekliliği

Petek temizliği, kombiyle beraber çalışarak evimizin, işyerlerimizin, okullarımızın vb. gün içinde bulunduğumuz pek çok mekanın ısıtma hizmetini gören peteklerimizin performansını artırmak/azalmasını önlemek adına gerçekleştirilen bir işlemdir.



Peteklerimize ve kombimize yılda 1 defa düzenli olarak bakım yaptırdığımız takdirde kış döneminde ısınma verimimiz hiç düşmez, hem sizin hem de sevdiklerinizin sağlığı ve konforu koruma altına alınmış olur. Eğer peteklerinizin temizliği yapılmazsa karşılaşacağınız tek sorun ısınma veriminizin düşmesi de olmayacaktır. Petek musluklarınız su akıtmaya başlayabilir, muslukları açtığınız zaman koyu renk ve kıvamda sıvı gelmeye başlayabilir, tesisattaki pisliğin kalorifer pompasına kaçması nedeniyle petekleriniz gürültülü çalışabilir ve son olarak eğer temizlik işlemi çok uzun müddet boyunca gerçekleştirilmezse petek ve kombinizde kalıcı hasarlar meydana gelebilir. Tüm bunların önüne geçmek için peteklerinizin periyodik temizliğini işin ehli ustaların elinde düzenli olarak gerçekleştirilmesini sağlamanız gereklidir.

Kullanıma bağlı olarak petekler, sıcak suyun tesisat borularının yapısındaki maddeleri aşındırmasına bağlı olarak zaman içinde arızalanmaya maruz kalır. Bu arızalanmaların esas nedeni, aşınan ve ağırlaşan maddelerin (tortu, kireç, taş, toprak, çamur vb.) tesisatın dibine çökmesi ve ısı akışının önünü kesmesidir. Halk arasında sıklıkla dile getirilen peteklerin üstü ısınırken alt kısmının soğuk kalması durumunun esas sebebi de budur. Aynı zamanda bu kirlilik mevcudiyeti, kombinize en uzak peteğinizde ısınmama problemlerinin meydana gelmesine ne sebep olabilir.



Petek Temizliği Nasıl Yapılır


Petek temizliği, son yüzyılda ortaya çıkan modern teknikler sayesinde daha kolay uygulanabilir hale gelmiş olmakla birlikte daha temiz ve sağlıklı bir sonuç vermeye de başlamıştır. Firmamız petek temizliğini son model petek temizliği makineleri ve dirençli kimyasallar kullanarak gerçekleştirmektedir. İşlem sonucunda başka bir arıza meydana gelirse ekibimiz tekrar evinize intikal ederek teknik işlemi gerçekleştirmektedir.

Petek temizliği işleminde öncelikle cihazınızın zarar görmemesi için kombinizi kapatır ve fişten çekeriz. Aynı zamanda kombiden peteklere giden iki vanayı da kapatırız. Ustalarımız, ekipmanlarını banyoya kurarak petek temizliği işlemine hazırlanır. Bu iş için banyodan başka bir yerde çalışmaktan kesinlikle imtina etmekteyiz. Zira peteklerden akıtacağımız kirli suyun daha fazla hasara sebep olmaması için işleme en uygun yer, banyo olmaktadır.



Tesisatın kaba pisliğini almak için ilk olarak peteklere temiz su göndeririz. Devir daimini bitirerek tekrar banyoya dönen pis suyu gidere akıtarak evinizin hiçbir noktasını kirletmemeye özen gösteririz. Daha sonra makine yoluyla peteklere kimyasal ilaç göndeririz. Kimyasallar, peteklerinizdeki tüm pislik ve kirecin sökülmesi için gerekli bir işlemdir. Aynı zamanda bu kimyasallar, içerdiği koruyucu ilaç sayesinde tesisat borularınızı kirece karşı daha dayanıklı hale getirerek peteklerinize uzun bir ömür sağlar. Daha sonra ikinci kez kimyasal ilaçlama yapılarak nötrleme işlemine geçilir. En sonunda borulara bir kez daha temiz su gönderilerek durulama aşamasına geçilir.

İşlem bitiminde kombi çalıştırılır. Tüm peteklerin ve peteklerin her bir noktasının aynı ısıda olup olmadığı kontrol edilerek işlem tamamlanır ve cihaz kullanıcıya teslim edilir.

Petek Temizliği Fiyatları 2020-2021





Petek temizliği, günümüz teknolojisindeki kolaylaştırıcı faktörlere rağmen halen daha büyük bir iş gücü ve emek isteyen, kullanılan kimyasal ve makinelerin değerine göre de fiyatta değişiklik gösteren bir uygulamadır. Zeki Teknik Kombi Bakım ve Petek Temizliği Servisi olarak bizler, her marka ve model ürüne güvenilir ve garantili bir hizmet sunuyor, son model makine ve kaliteli kimyasallar kullanarak da petekleriniz için en kaliteli işlemi gerçekleştiriyoruz. Fiyatlarımız her bütçe için uygundur. Detaylı bilgi için 444 28 46 nolu telefondan arayarak bize ulaşabilirsiniz.

21. yüzyılda olmamıza rağmen halen daha geleneksel yöntemler kullanan, bunun için de fazlaca düşük fiyatlar öne sürerek siz kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışan firmalara itibar etmemenizi önemle belirtmekteyiz. Zira demode sayılan bu uygulamalar, hem daha fazla iş gücü gerektirdiği için bir süre sonra ustayı yorarak işlemin sonlarına doğru işini savsaklamasına yol açabileceği gibi hem de peteklerinize zarar verebilecektir. Örneğin, oldukça eskide kalmış bir yöntem olan petekleri yerinden sökerek yıkamak, peteklerinizin çürümesine yol açan bir uygulama olduğu için çok geçmeden kalorifer tesisatınızı, hatta kombinizi bile kullanılamaz hale getirme potansiyeli taşımaktadır. Petek temizliği için profesyonel, kaliteli bir işlem arıyorsanız, bizi aramayı unutmayınız.